VitalRoots

Ravintovalmentaja Leena Österberg

AYURVEDINEN PUNAJUURI KOOKOSKEITTO

 

 

 

 

Tarvitset

1 paketti (450g) valmiiksi keitettyjä punajuuria

1 kookosmaito (2 – 2,5 dl)

4 - 6 dl vettä

1 luomu kasvisliemikuutio

1 iso sipuli

2 – 3 valkosipulin kynttä

½ - 1 rkl oliiviöljyä

1 – 2 tl juustokuminaa (jeera)

2-3 cm pala tuoretta inkivääriä kuorittuna

1 tl kurkumajauhetta

suolaa tarvittaessa (mielellään jodioitua)

 

Ohje

Laita pannulle öljy ja mausteet. Anna kevyesti paahtua ja lisää pilkotut sipulit ja valkosipuli.

Anna niiden hiljalleen kypsyä. Kuumenna kattilassa vesi ja lisää kasviliemikuutio, anna sen sulaa.

Pilko punajuuret suoraan samaan kattilaan, lisää kookosmaito. Kuumenna kiehuvaksi ja

lisää maustesipuliseos ja soseuta tehosekoitussauvalla. Keitä hiljalleen n. 5 minuuttia. Tarkista suola.

Nauti! 

 

 

TIESITKÖ PUNAJUURESTA? Punajuuri sisältää mm. paljon antosyaaneja, kaliumia, betaiinia, rautaa, kuparia ja kuitua.

Punajuuri tukee maksan myrkyn poistoa, parantaa suolen toimintaa ja alentaa kolesterolia. Se on

Erittäin emäksistä ravintoa, joka torjuu happamoitumisen rappeuttavaa vaikutusta.