Ravintovalmentaja Leena Österberg
Tarvitset
1 paketti (450g) valmiiksi keitettyjä punajuuria
1 kookosmaito (2 – 2,5 dl)
4 - 6 dl vettä
1 luomu kasvisliemikuutio
1 iso sipuli
2 – 3 valkosipulin kynttä
½ - 1 rkl oliiviöljyä
1 – 2 tl juustokuminaa (jeera)
2-3 cm pala tuoretta inkivääriä kuorittuna
1 tl kurkumajauhetta
suolaa tarvittaessa (mielellään jodioitua)
Ohje
Laita pannulle öljy ja mausteet. Anna kevyesti paahtua ja lisää pilkotut sipulit ja valkosipuli.
Anna niiden hiljalleen kypsyä. Kuumenna kattilassa vesi ja lisää kasviliemikuutio, anna sen sulaa.
Pilko punajuuret suoraan samaan kattilaan, lisää kookosmaito. Kuumenna kiehuvaksi ja
lisää maustesipuliseos ja soseuta tehosekoitussauvalla. Keitä hiljalleen n. 5 minuuttia. Tarkista suola.
Nauti!
TIESITKÖ PUNAJUURESTA? Punajuuri sisältää mm. paljon antosyaaneja, kaliumia, betaiinia, rautaa, kuparia ja kuitua.
Punajuuri tukee maksan myrkyn poistoa, parantaa suolen toimintaa ja alentaa kolesterolia. Se on
Erittäin emäksistä ravintoa, joka torjuu happamoitumisen rappeuttavaa vaikutusta.